Centrul de dializă din Spitalul Municipal, în pericol

Situația făgărășenilor dependenți de dializă este critică.

Centrul din cadrul Spitalului Municipal funcționează cu un singur medic, deși ar fi nevoie de trei, potrivit conducerii. Secția s-ar putea închide în lipsa lui, iar oamenii ar fi nevoiți să meargă la Brașov sau Sibiu. Motiv pentru care doctorul Gabriela Petrescu nici măcar în concediu legal nu poate pleca.

Din cei 55 de pacienți identificați, doar 25 fac tratamentul la Făgăraș. Celelalte 30 de persoane parcurg peste 120 de kilometri de trei ori pe săptămână pentru a-l primi. Problema a fost adusă la cunoștința Consiliului Local de Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație a spitalului.

„Dacă noi am face un efort să găsim încă un medic la centrul de dializă, am putea prelua toți cetățenii arondați municipiului Făgăraș care în acest moment merg de trei ori pe săptămână la Brașov. Sunt 30 de persoane care duc o viață… imaginați-vă, să mergi la Brașov, să stai cu perfuzii ore în șir și să te întorci la Făgăraș. Dacă doamna doctor se gândește să plece, noi vom închide centrul”, a declarat Mariana Câju, în fața consilierilor locali.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

În aceeași situație se află și secția de cardiologie. Aici va rămâne un singur medic, din luna noiembrie, pentru că un cadru medical se va pensiona.

Conducerea unității spitalicești încearcă să atragă acum personal prin beneficii suplimentare acordate la salariu. O comisie a fost înființată de Consiliul Local în ultima ședință, pentru a analiza stimulentele financiare.


Apreciază
Distribuie