Cetatea dă din nou lovitura!

Diplomă de Excelenţă de la tripadvisor.com

Cetatea Făgăraşului a primit o Diplomă de Excelenţă din partea celebrului site de călătorii tripadvisor.com. Această platformă acordă astfel de atestate obiectivelor turistice sau restaurantelor care au parte de un rating mare de vizitatori pe site şi de recenzii de excepţie din partea comentatorilor site-ului.

La Cetate a ajuns lunea trecută un plic cu ştampila Statelor Unite ale Americii. Venea tocmai de peste Ocean, din Massachusetts, şi era adresat ,,directorului Cetăţii”. Nimic nu anunţase înainte venirea lui, aşa că cei de la muzeu n-au ştiut la ce să se aştepte când l-au văzut. Bucurie mare după deschidere: unul dintre cele mai puternice site-uri de călătorii din lume considera fortăreaţa de la Făgăraş drept o destinaţie de execelenţă. Prin urmare, i-a conferit obiectivului o Diplomă de Excelenţă.

tripadvisor

Au scris despre Cetate turişti din Rusia şi Panama

Diploma de Excelenţă vine după ce o serie de turişti din ţară şi din străinătate au lăudat monumentul pe care l-au vizitat. Turiştii români care au scris pe tripadvisor.com după ce au făcut o vizită în castelul lui Mihai Viteazu provin din toate zonele României, de la Odorheiu Secuiesc şi Bucureşti până la Ploieşti sau Târgovişte.

Mult mai interesante par a fi însă părerile călătorilor străini (Grecia, Italia, Anglia, Texas, Panama, Rusia, Ucraina sau Franţa).

Aşa se face că Cetatea Făgăraşului dă a doua lovitură de imagine, după ce anul trecut a fost considerată a doua cea mai frumoasă fortăreaţă din lume de către celebrul cotidian Huffington Post, fiind depăşită doar de un castel din Germania.

Acum, una dintre cele mai renumite platforme de călătorii o recomandă ca fiind un obiectiv cu Diplomă de Excelenţă. Pe acelaşi site, la căutări după cuvinte cheie, cuvântul ,,Făgăraş” mai figurează la un alt obiectiv: cascada Capra, situată la 5 km de Bâlea Lac.

Administratorul site-ului a vizitat castelul

Managerul Muzeului ,,Valer Literat” spune că Diploma de Excelenţă era însoţită în plic de o scrisoare în limba engleză. ,,Se explica acolo faptul că ratingul de pe site a determinat acordarea Certificatului şi că unul dintre administratorii platformei de călătorii fusese şi el în vizită la Cetate. Scrisoarea este semnată de preşedintele TripAdvisor, Mark Charron, iar Certificatul de Excelenţă este semnat de unul dintre directorii TriAdvisor, Stephen Kaufer. Ne face o mare onoare această distincţie, mai ales că cele mai multe muzee din România nu au aşa ceva”, a declarat managerul.

Aşa se face că Muzeul Naţional de Istorie a României sau Muzeul ,,Grigore Antipa” din Bucureşti nu sunt posesoare de astfel de diplome. Au în schimb doar Brukenthalul şi Muzeul Naţional de Artă.

Florian Shaorma
Amanet King Onix
Firma servicii renovare
Mogaldea Therapy
Agromar

Diploma de Excelenţă este valabilă doar pe parcursul anului 2015.
În primele cinci luni din acest an 19.000 de oameni au trecut pragul Cetăţii, după cum reiese din evidenţele Muzeului ,,Valer Literat”.
Ruşii ne-au lăudat pe limba lor

,,Până acum n-am văzut în România o fortificaţie înconjurată pe toate părţile de un şanţ plin cu apă. Cred că este unică”, scrie un turist din Bucureşti, unul dintre cei 19.000 de oameni care şi-au făcut timp să posteze câteva rânduri după vizita de la Cetate.

,,Cetatea nu a fost cucerită niciodată. Este absolut adevărat! De altfel, pereţii şi turnurile sunt destul de bine conservaţi. Chiar simţi că eşti în Evul Mediu şi te plimbi prin faţa castelului”, este comentariul unui bărbat din Eboli, Italia. De altfel, italienii sunt cei mai numeroşi dintre străinii care au postat comentarii despre fortăreaţă.

,,S-a încercat foarte mult aducerea obiectivului la standardele de vizitare ale Uniunii Europene şi aproape că s-a reuşit. Castelul este impresionant şi descrierile sunt şi în limba engleză. În plus, mai au şi preţuri speciale pentru pensionari”, a fost constatarea unui pensionar din Marea Britanie.

,,O privelişte grozavă oferită de Cetate! Merită câtuşi de puţin efortul s-ajungi până acolo”, este recenzia unui turist din Panama (America Centrală).

,,Cetatea le-a văzut pe toate la timpul său… Multă istorie. Lacul din jurul ei arată ca de poveste”, scrie un tânăr din Texas.

Cele mai multe comentarii sunt în engleză, însă italienii şi francezii au preferat să scrie pe limba şi înşţelesul lor. Cât despre ruşii şi ucrainienii care au lăsat ceva impresii pe site, putem doar să deducem că sunt de laudă, pentru că turiştii au folosit alfabetul rusesc.

Platforma tripadvisor.com este un ghid complet de călătorii, care oferă utilizatorilor informaţii variate de la zboruri şi oferte all-inclusive, până la restaurante şi obiective turistice individuale. A exista la modul superlativ pe această platformă înseamnă, în cazul Cetăţii Făgăraşului, a avea recunoaştere culturală internaţională.

(Cristina Cornilă)

Foto 1: Bogdan Manta

Foto 2: Cristian Ramba


Apreciază
Distribuie