Cetatea e tot ,,veche” pe Google

Imaginile cu Cetatea Făgăraşului care au fost luate în august 2012 de o echipă de la Google Earth sunt încă în prelucrare. Acestea nu au fost postate în Street View, deşi au fost luate încă din august 2012.

În toamna anului trecut o echipă de la Google a venit la Făgăraş să pozeze cel mai interesant monument istoric al zonei. Ei erau echipaţi cu celebra Google Trike, bicicleta despre care se spune că ia cele mai bune imagini în mişcare, fiind uşor de mers cu ea în locuri în care nu încape autoturismul dotat cu camere de luat vederi.

Echipa le-a spus atunci autorităţilor că prelucrarea imaginilor va dura câteva luni bune până să fie postate în Street View. Din păcate colectarea imaginilor cu Cetatea Făgăraşului s-a făcut tocmai când monumentul se afla în plin în şantier. La o jumătate de an de atunci Cetatea Făgăraşului încă nu este actualizată pe Google Earth, semn că munca specialiştilor se desfăşoară în paşi de melc. Imaginile actuale cu Cetatea datează din 2011. Contactată pentru a da un răspuns cu privire la momentul în care vor fi făcute postările, Miruna Badea, reprezentanta Google România, nu a vrut să răpundă la întrebările presei.

Alte mari obiective din lume care au fost pozate cu Google Trike sunt Stonehenge din Marea Britanie, Pompei din Italia, Legoland din California sau Versailles din Franţa. Google vrea să extindă acoperirea Street View din România cu încă 39 de oraşe mari şi va promova principalele obiective turistice şi culturale din ţară. Printre acestea se va regăsi şi Cetatea lui Mihai Viteazul! Cristina Cornilă

Sumi Agro - Shigeki
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Proaspat Alb
BPM - excavatorist

 

 


Apreciază
Distribuie