Cluburi și baruri amendate de pompieri

Pompierii au dat amenzi în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei, într-o singură lună, după ce au verificat 200 de cluburi, baruri şi discoteci care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

850 de controale a efectuat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) în cluburi, baruri şi discoteci, în perioada 3 noiembrie – 5 decembrie, la nivel naţional, la fiecare sfârşit de săptămână.

Au fost găsite peste 2.900 de nereguli, care au fost sancţionate cu 654 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.550.000 lei. Dintre acestea, 36 de amenzi în valoare de 88.550 lei au fost date pentru nerespectarea legii antifumat, arată comunicatul IGSU.

De asemenea, au fost descoperite 195 de baruri care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu, însă nu au fost încălcări grave ale legii, astfel că nu s-a impus închiderea lor.

Salco

Pompierii au verificat, în cadrul acţiunilor, modul în care este asigurat localul cu mijloace tehnice de primă intervenţie, modul de exploatare a instalaţiei electrice de iluminat şi a sistemului de încălzire, asigurarea căilor de evacuare în caz de incendiu, existenţa autorizaţie de securitate la incendiu, precum şi modul în care este respectată legea antifumat.

Controalele vor continua.


Apreciază
Distribuie