CNAIR începe revizia tehnică a drumurilor din administrare și o campanie de curățenie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că, în perioada martie – aprilie, va efectua revizii tehnice pe drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrare.

Programul cuprinde următoarele tipuri de lucrări:

– Lucrări la partea carosabilă (plombări gropi, repararea suprafețelor burdușite, colmatări fisuri și crăpături, etc.)
– Întreținerea platformei drumului (aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, cu balast, îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire de pe platforma drumurilor și a podurilor)
– Asigurarea scurgerii apelor din zona drumului (curățire șanțuri și rigole)
– Lucrări privind întreținere plantației rutiere (defrișări plantații pe zonă și în spații verzi, completări plantații, văruirea plantațiilor și a accesoriilor)
– Întreținere curentă la poduri, pasaje, podețe și tuneluri (desfundări, decolmatări podețe, repararea degradărilor la partea carosabilă a podurilor și podețelor, curățarea și repararea gurilor de scurgere, repararea parapetelor pietonale și/sau separatoare pe poduri, curățarea elementelor de acoperire a rosturilor, curățarea vegetației albiilor, etc.)
– Lucrări de siguranță rutieră (montat indicatoare noi, întreținere semnalizare vertical, întreținerea locurilor de parcare, execuție marcaje rutiere longitudinale, laterale și transversale, montare parapete noi, etc.).

Monumente funerare
Dedienne - responsabil calitate
Eve
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Tractari auto

„În luna aprilie vom lansa programul de lucrări de reparații și întreținere. Le-am solicitat colegilor ca până atunci să inventarieze problemele de pe toate drumurile naționale și, în paralel, să demareze și acțiuni de curățenie.

Noi curățăm, tu păstrează!’ este o campanie pentru cetățeni, și împreună vreau să ne manifestăm cu responsabilitate și spirit civic. Am transmis și direcțiilor regionale să promoveze această campanie prin toate mijloacele, astfel încât să fie o reușită, iar curățenia pe drumurile naționale să devină o normalitate și nu o excepție”, a declarat Mariana Ioniță, Directorul General al CNAIR SA.


Apreciază
Distribuie