Cod ROȘU de inundații în Brașov! Drum blocat la Șinca

Hidrologii au emis COD ROȘU de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Târlung – bazin mijlociu și inferior, în județele Brașov și Covasna.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Tărlung, în zona de confluenta cu râul Negru (zona localitatii Băcel – județul Covasna), potrivit reprezentantilor Institutului Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor (INHGA).

Atenționarea este în vigoare până sâmbătă seara, la ora 18.00.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Drum național blocat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil, circulația este întreruptă pe tronsonul de drum naţional DN73A, între localităţile Şinca şi Poiana Mărului.


Apreciază
Distribuie