Codruța Kövesi, după demitere: „Vor protecție pentru trecut, prezent și viitor. Corupția poate fi înfrântă”

„Modul în care lucrează (politicienii corupți – n.r.) ne arată că vor protecție pentru trecut, prezent și viitor. Da, corupția poate fi înfrântă, nu abandonați”, a fost mesajul ferm al Laurei Codruța Kövesi pentru magistrați și pentru cetățeni.

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă, după ce a fost demisă din fruntea Direcției Naționale Anticorupție, de președintele Klaus Iohannis.

Kövesi a reafirmat că unele motive pentru care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea ei au fost nereale, iar altele neîntemeiate. Ea s-a întrebat dacă de acum procurorii vor fi în subordinea ministrului Justitiei și le-a mulțumit procurorilor pentru munca depusă și pentru că nu au cedat, deși „au fost târâți în noroi”.

Fosta șefă a DNA a plecat de la conferința de presă în aplauzele colegilor săi, care au fost prezenți în semn de susținere, dar și în aplauzele ziariștilor.

Bikeathon 2019
Salco
CTF
Happy Feet

Decretul de demitere a Codruța Kövesi a fost semnat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial, astăzi.


Apreciază
Distribuie