Codul galben de ger, prelungit până luni

Meteorologii au actualizat avertizarea de cod galben de răcire accentuată a vremii în toate regiunile țării. Astfel, intervalul de valabilitate este de joi, 11 februarie (ora 12) până luni, 15 februarie (ora 10).

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie a mai anunțat că maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

În plus, vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

TMF Copy Center
RMN Diagnostica
Monumente funerare

Tot până luni, dar până la ora 18, este în vigoare și un cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării; vor fi și ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55 – 65 km/h și temporar peste 70 – 80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.


Apreciază
Distribuie