Colegiul „Doamna Stanca” va fi reabilitat și eficientizat energetic, prin PNRR

Colegiul Național „Doamna Stanca” va fi reabilitat și eficientizat energetic cu peste șase milioane de lei. Conform expertizei tehnice clădirile se încadrează în clasa III de risc seismic.

Primăria Municipiului Făgăraș a anunțat că a obținut finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Autopel
Narin
True Energy
Leloland
Demgy
Amanet King Onix
Proaspat Alb

Proiectul prevede refacerea: șarpantei, hidroizolației, tencuielilor și troruarelor degradate. Totodată, vor fi efectuate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire precum și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, potrivit anunțului făcut de instituție.

În luna octombrie, Guvernul a aprobat construirea a 64 de locuințe sociale în municipiul Făgăraș, prin Planul Național de Reziliență și Redresare. Patru blocuri vor fi construite pe strada Plopului din cartierul Combinat cu aproape 21 de milioane de lei.
Tot prin PNRR, Primăria Făgăraș a obținut, în octombrie, finanțarea pentru „Sistem Inteligent de Management Urban”, prin care se va asigura infrastructura pentru transportul verde.
„Această investiție constă într-un sistem de supraveghere și monitorizare dedicat spațiului public, care adună date prin senzori specifici instalați pe teren și oferă informații în timp real despre traficul rutier, traficul pietonal, incidente, informații utile pentru îmbunătățirea funcționării și dezvoltării comunității. Obiectivul investiției este cuprins în planul de acțiune pentru dezvoltarea durabilă din Plan de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Făgăraș, iar valoarea totală a proiectului este de 4.393.509,75 lei cu TVA inclus”, potrivit instituției.


Apreciază
Distribuie