Colegiul Naţional “Radu Negru” scăldat în lumină

Arhitectura Colegiului Naţional „Radu Negru” a îmbrăcat în această seară o nouă haină, plină de lumină. Acest lucru a fost posibil graţie unui parteneriat dintre conducerea şcolii şi cea a Primăriei Făgăraş. DSCN6450

Prin iluminatul arhitectural, realizat cu ajutorul mai multor leduri, se doreşte o promovare atât a şcolii, cât şi a oraşului, după modelul citadinelor moderne. Evenimentul aprinderii celor aproximativ 100 de leduri a adunat în curtea liceului mai mulţi profesori, elevi, părinţi şi curioşi. Toţi au dat un ton frumos împodobirii Colegiului, mai ales că elevii au lansat spre cer mai multe lampioane pentru a atrage atenţia asupra sărbătorii.

Prezent la eveniment, primarul Sorin Mănduc a explicat şi motivul pentru care s-a dorit implementarea iluminatului arhitectural a clădirii celei mai importante şcoli din oraş.

„Este o bucurie pentru mine să văd bucuria tinerilor, mai ales a celor din ultimul an, care îşi vor aduce aminte cu plăcere de acest eveniment. DSCN6452

Cred că după Cetatea Făgăraşului, clădirea Colegiului Naţional „Radu Negru” este cel mai important monument de arhitectură, aşa încât merita să fie pusă în valoare, pentru ca trecătorii, turiştii şi făgărăşenii să fie fascinaţi de aceasta. Astfel de lucruri sunt normale pentru clădirile cu o arhitectură deosebită. Eu am cerut colegilor mei încă de acum cinci ani să găsim soluţii, fonduri şi parametrii tehnici care să facă posibilă punerea în valoare a celor mai importante monumente din Făgăraş”, a spus primarul Sorin Mănduc.

UPRUC-CTR
RIM Fam
Qi Meridian
Demgy
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Proaspat Alb

Directorul adjunct al liceului, profesorul Remuş Mogoş a spus că de mult îşi dorea o astfel de promovare pentru frumuseţea clădirii şi pentru importanţa ei în zona noastră. DSCN6445

„Mi-am dorit de foarte mult timp acest lucru. De ceva timp am insistat pe lângă domnul primar să realizăm acest iluminat arhitectural pentru Colegiul „Radu Negru”. Sunt convins că această clădire deosebită merită acest lucru, cu atât mai mult cei care muncesc şi învaţă aici, şi, bineînţeles toţi făgărăşenii şi turiştii. Anul acesta sărbătorim 12.005 absolvenţi care au absolvit cursurile acestei şcoli. Acesta este un motiv în plus de sărbătoare pentru noi, şi cred că această haină nouă face cinste tuturor acestor absolvenţi, dar şi făgărăşenilor”, a spus profesorul Mogoş.

Mai multe poze, aici.

(Alexandru Socaciu


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Domnul primar spune : ‘Cred că după Cetatea Făgăraşului, clădirea Colegiului Naţional „Radu Negru” este cel mai important monument de arhitectură’……din FGRS. A-si fiii curios sa stiu daca domnul Primar stie cina a fost architectul acestei cladiri ? cind ( in ce an ) a fost construita si din ce bani ?

Comentariile sunt închise.