Comisarul european Corina Crețu, în vizită oficială la Făgăraș

Comisarul european, Corina Crețu, va efectua o vizită oficială în Făgăraș și Țara Făgărașului, în perioada 25-26 februarie.

„Corina Crețu se va deplasa în teritoriu în contextul înființării Microregiunii Țara Făgărașului, care privește dezvoltarea economică a zonei. Comisarul se va întâlni cu autoritățile locale, cu autoritățile din Brașov și Sibiu”, a declarat managerul proiectului, Mariana Câju.

Microregiunea Țara Făgărașului ar urma să se înființeze în al doilea trimestru al anului. Strategia de Dezvoltare Durabilă a acesteia conține un set de măsuri teritoriale şi acţiuni strategice care au rolul de a modela spaţiul din teritoriul microregiunii, pentru a asigura condiţii atractive de viaţă pentru populaţie şi susţinere a dezvoltării economice, potrivit autorităților locale.

În acest document sunt stabilite liniile directoare de dezvoltare a microregiunii, bazat pe un concept strategic, precum şi direcţiile de implementare pentru o perioadă de timp de peste 20 ani.

Firma servicii renovare
Agromar
Monumente funerare
Proaspat Alb
Demgy
JTTI
Florian Shaorma

„Strategia ar urma să sprijine dezvoltarea unei economii diversificate ținând cont de potenţialul local, protejarea integrităţii şi calităţii capitalului natural şi cultural al microregiunii și reducerea migraţiei capitalului uman prin dezvoltarea de proiecte multifond care să aibă în vedere mobilitatea oamenilor și a ideilor, în vederea multiplicării bunelor practici întâlnite la nivel național și european”, conform documentelor proiectului.

Zona vizată de Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Microregiunii Țara Făgărașului este: municipiul Făgăraș, orașul Victoria, comunele Beclean, Cincu, Drăguș, Hârseni, Lisa, Mândra, Părău, Comăna, Recea, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Şoarş, Ucea, Viştea, Voila, Jibert, Ticuş (din județul Brașov) și Cârțișoara, Cârța, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roşu, Tălmaciu, Şelimbăr, Boiţa, Bruiu (din județul Sibiu).


Apreciază
Distribuie