COMUNICAT | Miere pentru toți școlarii și preșcolarii făgărășeni

Redăm comunicatul de presă „Miere pentru toți școlarii și preșcolarii făgărășeni” în formatul său original:


Fiecare preșcolar și elev din învățământul gimnazial va primi câte 350 g de miere polifloră, lunar.

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierii locali a fost modificat în cadrul ședinței din 30 ianuarie, înainte de a fi adoptat. Conform noii variante, propuse de primarul Gheorghe Sucaciu și acceptată de Consiliul Local, cantitatea stabilită/elev/lună este de 350 de grame (250 ml), față de 1 kg/elev/lună – cantitatea propusă inițial și considerată prea mare.

Astfel, cu aceleași costuri, vor putea beneficia de această măsură toți preșcolarii și elevii claselor 0 – 8, începând cu anul școlar 2020-2021.

„Am propus ca fiecare copil, până la clasa a VIII-a, să primească 350 g de miere/ lună. Este suficientă, potrivit specialiștilor. Am propus să fie furnizată creșei, grădinițelor și școlilor începând din septembrie 2020, pentru că, suma fiind foarte mare, procedura pentru achiziționarea acestei cantități de miere durează 3-4 luni, iar elevii vor intra în vacanță în luna iunie”, a declarat primarul Sucaciu, la finalul ședinței.

TMF Copy Center
Amanet King Onix
Monumente funerare

Produsul, benefic pentru dezvoltarea creierului și necesar unei alimentații sănătoase a copiilor, va fi distribuit celor care frecventează cursurile.

Valoarea unui kilogram de miere a fost estimată la aproximativ 13 lei, astfel că efortul bugetar se ridică la aproximativ 200.000 de lei/an, bani ce vor fi alocați din bugetul local.

Efectele Hotărârii Consiliului Local vor înceta odată cu elaborarea unei hotărâri la nivel național, emisă de Guvernul României.

Departamentul de Relații Publice


Apreciază
Distribuie