Concert de pian la Sinagoga din Făgăraș, în septembrie

Făgărașul se află pe harta celei de-a șasea ediții a turneului național de pian Classic Unlimited, care va călători anul acesta prin țară în perioada 8 septembrie – 7 octombrie.

Pianistul Bogdan Vaida va concerta în 10 locuri inedite din 10 orașe din țară, precum Casa memorială „George Enescu” din Sinaia, Sinagoga din Făgăraș și FIX Makerspace din Oradea. Sinagoga din Făgăraș va găzdui evenimentul pe 25 septembrie, de la ora 18.00. Participarea publicului este gratuită, prin rezervarea în prealabil a locului pe site-ul evenimentelor.

„Ne bucurăm că reușim să concertăm în acest an în multe locuri noi. Pe lângă orașele deja tipice pentru turneul nostru, am încercat să găsim sim comunități locale unde există inițiative civice sau unde s-au coagulat diverse proiecte de revitalizare comunitară prin artă, așa cum sunt Mina Petrila sau Hala Minda de la Reșița. Am găsit numeroase astfel de comunități deschise să găzduiască concertele noastre și abia așteptăm să ne întâlnim cu publicul de acolo. Pe viitor ne dorim să ajungem în cât mai multe comunități mici, unde muzica clasică nu răsună atât de des”, a declarat Meda Corovei, project manager Classic Unlimited.

JTTI
Amanet King Onix
Fantanita Craiesei
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Proaspat Alb
Florian Shaorma

Dacă seria de concerte de anul trecut, „A contemporary view”, a prezentat publicului, în contrast, compozitori contemporani români și reprezentanți ai perioadei romantice a muzicii clasice, repertoriul din acest an va sta sub semnul feminității, fiind intitulat „Classic Unlimited – A woman’s touch”.

Evenimentele de la Reșița, Făgăraș, Sighetul Marmației și Petrila sunt parte din proiectul „Classic Unlimited – The Ladies and the piano”, cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Music Moves Europe, respectiv proiectul MusicAIRE.


Apreciază
Distribuie