Concurs de „reporteri şcolari” la Avrig

A doua ediţie a concursului „Reporter în localitatea mea” din oraşul Avrig se desfăşoară sub egida bibliotecii orăşeneşti, cu sprijinul Grupului de Acţiune Locală Avrig.

La acest concurs de reportaje se pot înscrie toţi elevii de gimnaziu din Ţara Oltului, potrivit Mariei Grancea de la Biblioteca din Avrig, ceea ce înseamnă că şi elevii din satele avrigene au şanse să fie cei mai buni reporteri. Organizatorii au afişat şi un regulament de întocmire a acestor reportaje, însă nu stilul literar este important, ci scopul este acela de a-i deprinde pe elevi să caute, să asculte, să iubească satul şi să preţuiască istoria, tradiţia şi legendele.

Reportajul trebuie să fie de maxim patru pagini, cu sau fără fotografii. Cei care aleg reportajul foto trebuie să se încadreze în maxim 20 de fotografii, în format digital. Există şi varianta unui reportaj în benzi desenate, care nu trebuie să depăşească două pagini. Lucrările se trimit fie prin poştă la Biblioteca Avrig din str. Avram Iancu, fie prin e-mail pe adresa bibavrig@yahoo.com, până la data de 25 mai 2014.

Proaspat Alb
La Turcu
Spalatoria GPC
Florian Shaorma
Monumente funerare
Speedy Pizza
Senchea - oferta scolarizare 2023-2024

Ediţia I a fost câştigată de copiii din Scorei, care s-au axat mai mult pe istoricul şi legendele satului. Ei au plecat cu carneţelul în mână la bătrâni să culeagă informaţii.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie