Concurs în satul Părintelui Stăniloae

              Satul Vlădeni comemorează anul acesta 110 de ani de la naştere şi a 20 de ani de la trecerea în veşnicie a celui mai cunoscut localnic atât la nivel naţional, cât şi peste hotare, Părintele Dumitru Stăniloae.

            Facultatea de Teologie din Sibiu a găzduit un concurs de lucrări privind opera şi personalitatea părintelui pentru elevi şi studenţi, organizat în două etape: una pe arhiepiscopie şi doua pe mitropolie. Cea de-a doua etapă s-a desfăşurat la Sibiu în data de 12 martie, unde s-au întrunit elevi, studenţi şi masteranzi din Făgăraş, Sibiu, Braşov, Alba-Iulia, Deva şi Oradea.

            „Premierea concursului „Părintele Dumitru Stăniloae” ţinut la Sibiu s-a făcut vineri,, 15 martie ora 10.00, în Biserica din satul Vlădeni, locul de naştere al marelui cărturar şi teolog. După slujba de pomenire a părintelui Stăniloae, câştigătorii au fost  felicitaţi şi premiaţi de către Preasfinţitul Andrei Făgărăşeanul. La acest eveniment au mai participat părintele Protopop Gheorghe Colţea, cadre didactice de la Seminariile, liceele şi Facultăţile de Teologie din Mitropolia Ardealului şi membrii comunităţii din Vlădeni”, a declarat părintele consilier cultural Savu Popa de la Sibiu.

Amanet King Onix
Moveos_2
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Husqvarna

            Câştigătorii concursului sunt doi elevi seminarişti din Braşov şi Alba Iulia, un student din Sibiu şi un masterand tot din Alba Iulia. Aceştia vor reprezenta Mitropolia Ardealului la faza naţională de la Bucureşti, unde se vor confrunta elevi şi studenţi din întreaga ţară.

            Vlădeniul este localitatea de naştere a Părintelui Stăniloae, care a văzut lumina zilei în 1903 în casa părintească. A fost un prolific scriitor de teologie şi cultură românească, traducător şi ziarist. În 1991 va fi numit membru de onoare al Academiei Române, fiind primul preot din România ce va fi primit în marea familie academică din ţara noastră.  Alexandru Socaciu


Apreciază
Distribuie