Consilierii doresc în continuare concesionarea păşunatului din Boholţ

Consilierii locali din Beclean vor în continuare ca jumătate din păşunatul comunal al localităţii Boholţ să rămână în concesiunea firmei din Sâmbăta de Jos. 145 de hectare au fost concesionate de Primărie în urma unei hotărâri de Consiliu Local dată în decembrie 2012.

Păşunea a fost luată de firma SC Sialexpo Impex SRL din Sâmbăta de Jos, comuna Voila, firmă care va plăti în contul ei o redevenţă anuală către Primărie de doar 400 lei, după cum reiese din contractul pe care l-au obţinut de la Primărie sătenii din Boholţ. Aceştia, revoltaţi, au anunţat Prefectura Braşov de licitaţia făcută de administraţia locală. La peste trei luni de la încheierea contractului de concesiune şi la tot atâta timp de scandal între administraţie şi localnicii din Boholţ, Legislativul de la Beclean a votat într-una din şedinţele sale împotriva revocării hotărârii respective. Au fost prezenţi 10 din cei 11 consilieri locali. Doi au votat pentru revocarea respectivei hotărâri, iar ceilalţi au votat împotriva revocării, explică secretarul comunei Beclean, Elena Marinescu.

Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
curatare tapiterie
Monumente funerare
Moveos
Spalatoria GPC

Dacă hotărârea de Consiliu Local dată în decembrie 2012 va produce sau nu efecte pe viitor, rămâne totuşi de văzut, pentru că prefectul a promis că atacată hotărârea în contencios administrativ.


Apreciază
Distribuie