Control de urgență la Pediatria Făgăraș, solicitat de USR. Răspunsul DSP

foto: USR Făgăraș

USR Făgăraș a sesizat Direcția de Sănătate Publică (DSP) și a solicitat un control de urgență la Pediatrie, după ce ar fi primit de la cetățeni revoltați mai multe mesaje despre starea deplorabilă a secției din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș și imagini din interiorul ei.

Președintele filialei brașovene a Uniunii Salvați România, Irineu Darău, afirmă într-un mesaj publicat pe Facebook că „igiena precară din interior nu este deloc în regulă, chiar dacă secția de pediatrie funcționează deocamdată într-o clădire veche și nerenovată”. Printre altele, oamenii s-ar fi plâns de grupuri sanitare neigienizate și nedotate corespunzător.

DSP confirmă o parte din nereguli, pe care le-a constatat în urma a 21 de controale efectuate în perioada 2016-2018, încheiate cu 8 sancțiuni – 6 avertismente și două amenzi. Acestea au fost și motivele care au dus la decizia municipalității de a muta secția într-un nou spațiu, hotărâre luată de primărie anul trecut.

„În perioada ianuarie 2016-decembrie 2018, DSP Brașov a efectuat un nr. de 21 de controale în Secția Pediatrie a Spitalului Mun.„Dr.Aurel Tulbure” Făgăraș, constâtandu-se deficiențe cu privire la condițiile igienico- sanitare: pereți, pavimente, tâmplarie uși/geamuri, mobilier și dotări degradate, depășite fizic/moral, microclimat necorespunzător, acesta fiind motivul pentru care forul tutelar a luat decizia mutării secției.

Spalatoria Aqua Carpet
Victoria Federal IFN
Demgy
Mobila SH
Amanet King Onix
Agromar
Firma servicii renovare

Au fost recomandate măsuri corective, astfel că pe parcursul celor trei ani au fost efectuate lucrări de igienizare a pereților interiori la etajul superior al clădirii, a fost schimbată parțial tâmplăria lemnoasă cu tâmplărie PVC, au fost înlocuite saltelele și lenjeria degradată și s-au luat măsuri corective cu privire la asigurarea microclimatului (suplimentarea cu surse de căldură electrice)”, se arată în comunicatul remis redacției noastre de către DSP.

Secția de Pediatrie va fi transferată într-un nou spațiu, aflat în clădirea principală a Spitalului Municipal până la sfârșitul acestui an, spune primarul Gheorghe Sucaciu. Lucrările în valoare totală de peste 2 milioane de lei ar urma să înceapă în luna martie, potrivit edilului. Detalii despre realizarea noii secții, aici.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie