Copiii de la Centrul de Zi din Şercaia au un nou spaţiu de joacă

La Centrul de Zi din comuna Șercaia a fost amenajat un spatiu de joacă pentru copii. Echipamentele de joacă au fost achiziționate în luna mai, iar acum sunt montate și date în folosință. Centrul de zi este unul din obiectivele proiectului ,,Educația, o cale spre viitor”, finanțat prin Mecanismul financiar SEE.

centru Sercaia 2

centru Sercaia 3

Va funcționa pentru o perioadă de șapte ani și va asigura prevenirea excluderii sociale a copiilor cu risc crescut de izolare, printr-un program zilnic de 4 ore.

De aceste servicii beneficiază 40 de copii. Ei vor pleca în luna iulie într-o tabără de 3 zile, însoţiţi de dascăli. În tabără vor desfăşura activități educative și recreative printre care: concursuri de volei, șah, cultură generală, activități de cunoaștere a mediului înconjurator și momente artistice.

Centrul de zi şi-a început activitatea la începutul anului, fiind un un program after school ce se desfăşoară în clădirea after school, recent construită, din curtea Şcolii Gimnaziale din Şercaia.

Florian Shaorma
UPRUC-CTR
Monumente funerare
Proaspat Alb
RIM Fam
Qi Meridian

Sunt două grupe de copii, de câte 20 de elevi fiecare, una pentru clasele I-IV, cealaltă pentru clasele V-VIII, cărora le sunt plătiţi dascălii timp de patru ore în fiecare după-amiază, între orele 12.00 şi 16.00.

centru sercaia 4

Acest proiect a fost implementat de Primăria Şercaia, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială din comună și cu Asociația Romilor din Făgăraș.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie