Copiii, fascinaţi de pompieri, militari şi fabricile franceze

Săptămâna „Şcoala altfel” este pe final iar cei mai mulţi elevi din Făgăraş pot spune că într-adevăr şi-au îmbogăţit cunoştinţele într-un mod diferit faţă de restul anului şcolar.

Vizitele şi excursiile au fost la ordinea zilei. Mici sau mari, copiii au fost curioşi să afle ce se întâmplă în fiecare unitate vizitată şi cum îşi desfăşoară activitatea angajaţii.

Pompierii de la Detaşamentul de pompieri din Făgăraş au fost luaţi la întrebări de elevi de la Colegiul „Radu Negru”, dornici să ştie cum funcţionează maşinile din dotare şi cum se sting incendiile.

Elevi de la Şcoala „Ovid Densuşianu” au vrut să descopere tainele meseriei de militar, aşa că au vizitat Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Tractari auto
Monumente funerare
Eve
Dedienne - responsabil calitate

Infanteriştii le-au arătat copiilor claselor a V-a şi a VII-a tehnicile, tacticile şi procedurile folosite în contrainsurgenţă, armamentul de infanterie, tehnica din dotare şi tradiţiile de luptă ale unităţii.

Câteva clase de elevi au vizitat halele de producţie de pe platforma firmelor franceze. Reprezentanţii STI International nu au scăpat de tirul de întrebări al micuţilor, aşa că au explicat ce se întâmplă în fiecare departament şi cum sunt produse diferitele piese.


Apreciază
Distribuie