COVID-19 în județul Brașov. Informații incomplete, de la autorități

În plină extindere a noului coronavirus, autoritățile naționale devin tot mai restrictive în privința informațiilor despre cazurile de îmbolnăvire și locul unde se află acestea. 

Direcțiile de Sănătate Publică și Prefecturile au primit dispoziții să nu mai ofere asemenea informații presei. Doar Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul Ministerului de Afaceri Interne mai are dreptul să transmită câte cazuri de infestări sunt în România.

Deocamdată, informatea se face zilnic, la ora 13, dar nu mai sunt menționate și orașele sau măcar județele unde se află aceste persoane.

Iată, așadar, informațiile transmise de Instituția Prefectului județului Brașov, valabile pentru duminică, 22 martie:

■ COVID-19. În acest moment, în județul Brașov, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 84 de persoane se află în carantină, iar 1.261 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ În ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Burebista” și Poliția Locală au acționat atât în echipe mixte, cât și separat, pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.
Astfel, au fost efectuate 2.830 de verificări la domiciliile persoanelor aflate în autoizolare. În majoritatea cazurilor, s-au efectuat mai mult de o verificare a aceluiași domiciliu în ultimele 24 de ore, potrivit Instituției Prefectului județului Brașov

Monumente funerare
Bilka
Bikeathon 2020

■ Echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean, cu un efectiv total de 58 de polițiști și jandarmi, au însoțit 6 convoaie care au tranzitat județul Brașov.

■ Polițiștii brașoveni au verificat 84 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor impuse de situația de urgență și ale ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență.

■ Pentru nerespectarea prevederilor OUG 1/1999, privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, precum și pentru nerespectarea autoizolării la domiciliu, s-au aplicat 9 amenzi în valoare totală de 38.800 de lei.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Potrivit comunicatului de presă, informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.


Apreciază
Distribuie