Credincioși din Țara Făgărașului, în procesiune la Sibiu (video)

Peste două sute de credincioși din Țara Făgărașului au participat, în seara zilei de 29 noiembrie 2016, la Sibiu, la o procesiune religioasă, în ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, ocrotitorul preoților și credincioșilor din Ardeal.

Racla cu moaștele Sfântului Andrei Șaguna a fost purtată de preoţi pe străzile Sibiului, alături de mai mulți ierarhi, de credincioşi, de militari și de jandarmi care purtau făclii.

Procesiune Sf. Andrei Saguna

La finalul procesiunii, pe treptele Catedralei, IPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a citit rugăciunea din Acatistul Sfântului Andrei Şaguna şi i-a binecuvântat pe credincioşi.

Procesiune Sf. Andrei Saguna

”Invocăm azi binecuvântarea Sfântul Ierarh Andrei asupra tuturor. El mijlocește pentru noi, se roagă pentru noi să dobândim ceea ce ne lipsește și ceea ce lipsea și în vremea în care el păstorea Ardealul: liniște și pace. V-am amintit mereu cuvintele lăsate de sfântul ierarh în testament: Fiți pe pace, aveți-vă bine, nu vă sfădiți”, a spus IPS Laurențiu în fața celor peste 3000 de credincioși participanți la procesiune.

Monumente funerare
Sumi Agro - Kaishi
Amanet King Onix
Mobila SH
BPM - excavatorist
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma

Procesiune Sf. Andrei Saguna

Sărbătoarea din 30 noiembrie, când românii îl cinstesc pe ocrotitorul țării, Sf. Apostol Andrei, cel întâi chemat de Iisus, a devenit, din 2011, o dublă prăznuire, prin cinstirea ierarhului ardelean care a redat demnitatea românilor ortodocşi din Transilvania.

Slujba de seară, la care au participat peste o sută de preoți din Ardeal, a fost oficiată de IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, PS Ilarion Făgărășanul – episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, PS Andrei – episcopul Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Policarp, Episcop-vicar de Vidin, Bulgaria.

Procesiune Sf. Andrei Saguna

(CSM)


Apreciază
Distribuie