Creșe și grădinițe noi, la Făgăraș. Investițiile în educație sunt prioritare

PUBLICITATE ELECTORALĂ


M-ați ales primar al Făgărașului în urmă cu 4 ani și în tot acest timp, pe lângă modernizarea infrastructurilor de sănătate, pietonale și rutiere, economice, culturale și turistice, m-am axat pe dezvoltarea și modernizarea infrastructurii educaționale.

Pentru toate instituțiile de învățământ din municipiu am alocat fonduri în valoare de 3.353.227 de lei în anul 2016, 3.723.773 de lei în anul 2017 și 1.062.523 de lei în perioada 2018-2019.

În 2018, internatul Colegiului „Aurel Vijoli” a fost modernizat și redat elevilor, după mai bine de 20 de ani de la închiderea acestuia. Clădirea a fost reabilitată și utilată din bugetul local, cu sprijinul firmelor franceze.

În prezent, este în construcție o grădiniță pe strada Cetății, nr. 45, unde vor învăța 60 de preșcolari. Unitatea de învățământ va avea 3 săli de clasă pe care le vom dota cu mobilier specific. Aici vom mai amenaja un loc de joacă, un teren de sport, spații verzi și o parcare. Proiectul este finanțat prin Programului Operațional Regional 2014-2020, valoarea totală a investiției fiind de 2 milioane lei.

O nouă creșă va funcționa pe strada Tăbăcari, nr. 11, unde lucrările de reabilitare a clădirii sunt în desfășurare. Anul acesta am încheiat un parteneriat cu Biserica Evanghelică-Lutherană din România, care suportă întreaga investiție. După finalizarea lucrărilor, Municipiul Făgăraș va administra clădirea pentru următorii 49 de ani. Vor fi create, astfel, aproximativ 25 de locuri pentru ante-preșcolari și noi locuri de muncă pentru cadre didactice și personal auxiliar.

O altă grădiniță va fi construită până la sfârșitul anului 2022, în urma unui parteneriat încheiat între Municipiul Făgăraș și Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. Unitatea de învățământ va avea între 400 și 600 mp, urmând să fie create 3-4 săli de clasă. Grădinița, finanțată prin fondurile primite de la EUCOM, va fi situată pe strada Negoiu, nr. 2.

La Colegiul Național „Radu Negru” sunt în desfășurare lucrările de modernizare a sălii de sport cu bani din bugetul local. Capacitatea tribunei este mărită, căile de acces sunt redimensionate, se montează sisteme pentru evacuarea fumului, se suplimentează numărul de hidranți, iar o parte dintre ușile existente vor fi înlocuite cu unele rezistente la foc, pentru creșterea siguranței în cazul unui incendiu.

Saga Victoria - bucatar
TMF Copy Center
Monumente funerare

Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția unei noi săli de sport la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, realizate cu 7,3 milioane de lei, fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI). Lucrările vor demara imediat după ce constructorul și proiectantul desemnați prin licitație  își vor clarifica situațiile interne.

Școala Gimnazială nr. 7 va fi modernizată cu fonduri europene. Clădirea va fi extinsă cu un etaj ce va adăposti 5 laboratoare de: fizică, chimie, limbi străine, informatică, științele naturii. Acestea vor fi dotate și utilate conform specificului fiecăruia.

Pe amplasamentul fostului ștrand vom construi, tot prin CNI, o clădire cu subsol, parter și etaj, care va găzdui: un bazin de înot mare cu 8 culoare, un bazin de înot mic – care să poată fi utilizat pentru antrenament, dar și de copii cu vârste mai mici de 5 ani, un bazin cu hidromasaj, tribune, saune – uscată, umedă și sărată, cabinet medical, sală de recuperare, vestiare, toalete – inclusiv pentru persoane cu dizabilități. Proiectul, cu valoarea de 18,3 milioane de lei, a fost scos la licitație, iar în această perioadă sunt evaluate ofertele.

Investițiile în educația copiilor noștri rămân prioritare.


Material comandat de: Gheorghe Sucaciu candidat independent la funcția de primar al Municipiului Făgăraș
Executat de: SC Promovare Media Star SRL
Cod mandatar financiar: 24200714


 


Apreciază
Distribuie