Cristian Mungiu revine în Oraşul Victoria

După ce a primit premiul pentru regie la Cannes, pentru filmul „Bacalaureat”, Cristian Mungiu se reîntoarce în Oraşul Victoria.

Celebrul regizor de film îşi respectă astfel promisiunea făcută anul trecut. El participă vineri, 3 iunie 2016, de la ora 17,  alături de echipa sa, la două proiecții speciale ale filmului „Bacalaureat”, după cum a declarat pentru Radio Star viceprimarul Oraşului Victoria, Cristina Bratu.

Pelicula a fost filmată, în mare parte, la Victoria, anul trecut. În lunile iunie, iulie şi august, a fost o întreagă desfăşurare de forţe în Victoria. Actori, personal tehnic, recuzite, instalaţii de lumini şi camere de filmat au fost angrenaţi pentru ceea ce avea să fie încă un succes, marca Mungiu.

După ce a petrecut 3 luni în Oraşul Victoria pentru filmări, Cristian Mungiu a promis că va reveni cu proiecţia creaţiei cinematografice.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

„Bacalaureat”, cunoscut în perioada de pregătire sub numele de „Fotografii de familie”, spune povestea lui Romeo, medic într-un mic oraș transilvănean, care a depus toate eforturile pentru ca fiica lui, Eliza, să fie acceptată la o universitate britanică.

Cristian Mungiu a declarat într-un interviu că „Bacalaureat” este un film despre raportul care ar putea exista între corupție și un anume gen de educație perpetuat în România, dar și despre dificultatea părinților de a-și regla discursul moral în relație cu copiii lor.

Cristian Mungiu a fost prezent deja de trei ori în competiția oficială de la Cannes. La precedentele două, filmele sale au fost recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, și cu premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru „După Dealuri”.


Apreciază
Distribuie