Cum se obţine permisul pentru mopde şi motociclete

Ministerul de Interne a propus pentru dezbatere publică noile reguli pentru obţinerea permiselor auto. Cum era de asteptat, schimbarile majore se regăsesc la mopde si motociclete. Susţinerea probei practice se realizează astfel: numai în poligon pentru mopede; în poligon şi traseu pentru motociclete; si numai în traseu pentru restul categoriilor.

Candidaţii la obţinerea unui permis de conducere din categoria mopedelor care fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de legislaţie rutieră specific conducerii mopedelor în cadrul unei unităţi autorizate se pot prezenta la examen fără să mai facă dovada absolvirii unei şcoli de şoferi, se arată în proiect.

Mobila SH
Amanet King Onix
Demgy
BPM - excavatorist
Monumente funerare
Reno Depo

La susţinerea probei practice în traseu pentru motociclete, candidatul va conduce însoţit, pe acelaşi vehicul, de instructorul său. Examinatorul supraveghează candidatul dintr-un autovehicul aparţinând şcolii de soferi şi condus de un angajat al acesteia, iar comunicarea dintre examinator şi candidat se realizează prin intermediul mijloacelor tehnice de radiocomunicaţii.


Apreciază
Distribuie