Datoriile se şterg, dar nu către primării!

Fabrica de Pulberi

Fabrica de Pulberi

Fabrica de Pulberi şi Pirochim Victoria rămân în continuare datoare vândute către primării! Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care prevedea ştergerea datoriilor a 15 firme din ţară care fac parte din industria de armamanet a fost publicată în Monitorul Oficial şi prevede la art. 3 că se vor anula doar datoriile către bugetul statului, nu şi cele către bugetele locale.

Fabrica de Pulberi
Fabrica de Pulberi

Fabrica de Pulberi are restanţe de 13 miliarde către bugetul local al Făgăraşului, iar Pirochim a acumulat 17 miliarde către cel al oraşului Victoria. În ce priveşte societatea făgărăşeană, în 11 iunie la Tribunalul Braşov va avea loc o nouă înfăţişare privind litigiul dintre primărie şi Fabrica de Pulberi.

Viceprimarul Cătălin Cîrje spunea, vineri, că s-au discutat trei variante de stingere a datoriilor:
,,Miercuri, 28 mai, eu, primarul şi secretarul Primăriei ne-am întâlnit la discuţii, la Făgăraş, cu preşedintele Romarm şi cu reprezentanţi din Ministerul Economiei. Am discutat despre ce vom face la următorul termen în justiţie. Domnul primar a venit trei variante: stingerea efectivă a datoriei de 13 miliarde, darea în plată a unui activ în contul restanţelor cu care ne vom mări parcul industrial sau apariţia unui cadru legislativ care să şteargă de la sine datoriile. Altfel, Primăria rămâne ţinută să le recupereze. Zilele următoare vom avea la Bucureşti o a doua întâlnire cu cei de la Romarm şi Ministerul Economiei şi vom decide pe care dintre aceste variante să mergem la următorul termen al procesului.”

Florian Shaorma
Sezar Forest - soferi profesionisti
Monumente funerare
JTTI
Amanet King Onix
Liceul Senchea
Firma servicii renovare

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie