De astăzi, amenzi mai mari pentru cine încalcă ordonanțele militare

foto: Poliția Română

Sancțiunile contravenționale prevăzute în ordonanțele militare și actele normative conexe, pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului  stării de urgență, sunt mult mai mari de vineri, 3 aprilie.

Pentru persoanele fizice, amenda este de la 2.000 la 20.000 de lei iar pentru persoanele juridice, între 10.000 și 70.000 de lei.

Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator!

IPJ Brașov amintește că au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

Copy Center TMF
Bikeathon 2020
Monumente funerare
  • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  • suspendarea temporară a activității;
  • desființarea unor lucrări;
  • refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

Poliția și Jandarmeria au aplicat, în doar 24 de ore, 555 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină, după cum a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestea s-au ales cu sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.585.135 de lei.


Apreciază
Distribuie