De mâine se poate pescui

Prima zi de pescuit după perioada de prohibiţie de două luni este 7 iunie  Pescarii trebuie să ţină seama însă de câteva reguli. Pe apele colinare şi de şes, un pescar are voie să pescuiască folosind cel mult 4 undiţe şi cel mult 2 cârlige pe fiecare undiţă.

În apele de munte este permis pescuitul cu o singură undiţă prevăzută cu maxim 2 cârlige. Potrivit normelor în viogoare pescarul poate reţine într-o singură zi de pescuit în apele colinare şi de şes cel mult 5 kilograme de peşte. În apele de munte poate reţine cel mult 10 bucăţi.

Valorile amenzilor variază în funcţie de fapta săvârşită. De exemplu, pentru pescuit fără permis sau reţinerea peştilor sub dimensiunea legală peste care pot fi reţinuţi se plătesc amenzi cuprinse între 300 şi 600 lei.  Pentru pescuit în perioada de prohibiţie, amenzile sunt de la 600 la 1.000 lei.

Salco

De asemenea, se confiscă uneltele, ambarcaţiunile şi mijloacele de transport folosite la săvârşirea infracţiunilor. În evidenţele AVPS Făgăraş figurează 1.400 de pescari şi 13 zone distincte de pescuit.


Apreciază
Distribuie