De unde n-avem niciuna, acum a doua autostradă va înţepa Făgăraşul

Atâtea autostrăzi şi centuri vom avea pe la Făgăraş, încât pare ireal. După ce au fost scoase la licitaţie studiile de fezabilitate pentru varianta ocolitoare a municipiului şi pentru autostrada Sibiu-Făgăraş, iată că CNADNR ne mai face o surpriză: a scos la licitaţie şi autostrada Făgăraş-Sighişoara!

Aceasta a fost postată pe SEAP la 1 iulie şi priveşte de fapt revizuirea unui studiu de fezabilitate mai vechi pe tronsonul Făgăraş-Sighişoara, care face parte din autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea.

Valoarea estimată este de 17,3 milioane de lei fără TVA. Nu se acceptă împărţirea în loturi a acestei secţiuni, iar refacerea studiului trebuie să aibă loc în 12 luni de la data atribuirii contractului.

La licitaţie nu pot participa ofertanţi, care în anii 2012, 2013 şi 2014 au avut o cifră de afaceri globală mai mică de 15,8 milioane de lei sau care în ultimii trei ani nu au putut duce la bun sfârşit servicii similare.

Ofertantul trebuie obligatoriu să aibă angajaţi, cu diplomele aferente, un inginer proiectant de drumuri, un inginer proiectant de poduri, un topograf, un expert în geotehnică şi fundaţii, un specialist în analiză cost beneficiu, un expert evaluator imobile, un expert evaluator mediu şi un arheolog.

Salco
Copy Center TMF

Criteriul de atribuire al lucrării va fi preţul cel mai scăzut. Ofertele se primesc până la termenul limită de 18 august 2015, ora 10.00.

Această autostradă nu apare în Master Planul de Transport.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie