Declaraţie de presă

deputatul Daniel Zamfir

Zilele acestea, în Parlament, încercăm repararea unei nedreptăţi făcute zecilor de mii de persoane care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa I de muncă, conform legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001.

Ministerul Muncii, prin vocea ministrului liberal, doamnaMariana Câmpeanu, a confirmat faptul că Parlamentul este instituţia care poate face o astfel de corecţie, această reglementare beneficiind de susţinere politică.

deputatul PNL Daniel Zamfir
deputatul PNL Daniel Zamfir

De fapt,  Guvernul USL, încă de la preluarea mandatului, a început să facă dreptate diferitelor categorii afectate de măsurile luate de guvernarea PDL, astfel că: salariile bugetarilor au fost reîntregite, pensionarilor le-au fost redaţi banii reţinuţi ilegal, iar acum trebuie să  rezolvăm  situaţia nedreaptă pentru cei care au fost afectaţi de măsura injustă de a fi privaţi de drepturile ce le revin după ani grei de muncă în condiţii speciale.

Această  eliminare a discriminărilor la care au fost supuşi cei  care au muncit în condiţii speciale, mulţi dintre ei şi din colegiul pe care îl reprezint în Parlament,  a fost deja inclusă într-o iniţiativă legislativă care a primit, săptămâna trecută, votul favorabil al Comisei de Muncă din Camera Deputaţilor.

Demgy
Sezar Forest - soferi profesionisti
Agromar
Amanet King Onix

Chiar dacă nu a existat o negociere cu partenerii financiari internaţionali pe acest subiect, doamna Mariana Câmpeanu ne-a dat asigurări că există fonduri bugetare pentru ca anul viitor să fie pusă în practică această reparaţie financiară, de îndată ce legea va fi adoptată de Parlament.
Susţin cu toată tăria acest demers parlamentar şi guvernamental care are scopul să le redea persoanelor încadrate în grupa I de muncă drepturile băneşti ce li se cuvin şi care le-au fost amputate printr-o lege nedreaptă.

Vă asigur că în calitate de parlamentar de Ţara Făgăraşului  voi susţine această iniţiativă!

Daniel Zamfir,
Deputat PNL de Ţara Făgăraşului


Apreciază
Distribuie