Deplasări de vehicule şi soldaţi către Cincu, sub forma unor marşuri

Comandamentul de forţe întrunite NATO de la Napoli va fi dislocat pentru o lună în poligonul militar de la Cincu. Desfăşurarea de forţe are loc în contextul unui amplu exerciţiu la care vor participa 1.000 de militari din 21 de ţări.

Anunţul a fost făcut de amiralul Mark Ferguson, şeful Comandamentului NATO de la Napoli, aflat în vizită oficială în ţara noastră. Structura militară de la Napoli va fi şi cea care va coordona Baza de la Deveselu.

Exerciţiul se numeşte ,,Trident Joust 2015”. Unul dintre scopurile sale este de a vedea cum reacţionează comandamentul în momentul în care controlul este predat din Napoli la Cincu.

Pentru efectuarea exerciţiului va fi necesară o parte din tehnica militară folosită luna trecută la exerciţiul NATO din poligonul Smârdan (jud. Galaţi), dar este nevoie şi de o parte din tehnica militară care se află la aerodromul Kogălniceanu (jud. Constanţa).

Proaspat Alb
Florian Shaorma
Sumi Agro - Zetanil
Victoria Federal IFN
JTTI
Spalatoria Aqua Carpet

Deplasările soldaţilor şi vehiculelor militare româneşti şi americane din estul României spre Cincu se vor face pe drumurile publice, sub forma unor marşuri.

Foto: amiralul Ferguson şi Ministrul Apărării român


Apreciază
Distribuie