Deputata de Făgăraş, lângă decanul de vârstă, în prima ședință din Parlament

Senatorii și deputații, aleși la 11 decembrie 2016, s-au reunit marți, 20 decembrie, în prima ședință a mandatului 2016-2020. Prin decretul de convocare emis de preşedintele României, Klaus Iohannis, cele două camere ale Parlamentului, Senatul și Camera Deputaţilor, s-au întrunit separat, începând cu ora 12.00.

Potrivit regulamentului, lucrările primei ședințe sunt conduse de cel mai în vârstă parlamentar, în calitate de preşedinte de vârstă, asistat de cei mai tineri patru parlamentari, în calitate de secretari. Așa se face că tânăra făgărășeancă Mara Mareș (24 de ani), ajunsă parlamentar, a stat alături de decanul de vârstă care a prezidat ședința Camerei Deputaților, deputatul minorităților Miron Ignat (75 de ani).

La prima şedinţă a plenului au fost prezenţi 256 de deputaţi din totalul de 329 de deputaţi. Între aceștia se află cei 9 deputați de Brașov: Mihai Popa (PSD), Viorel Chiriac (PSD), Roxana Mânzatu (PSD), Mihai Mohaci (PSD), Mara Mareș (PNL), Gabriel Andronache (PNL), Tudor Benga (USR), Remus Borza (ALDE), Izabella Ambrus (UDMR).

Prima şedinţă a Senatului a fost condusă de decanul de vârstă al noilor senatori, liberalul Leon Dănăilă, în vârstă de 83 de ani. El a fost secondat de patru secretari asistenţi, respectiv cei mai tineri senatori de la PNL, PSD, USR şi PSD.

curatare tapiterie
Demgy
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
PSD - alegeri locale 2024
Firma servicii renovare
Agromar

Între cei 136 de senatori care fac parte din camera superioară a Parlamentului, se află și 4 senatori de Brașov. Este vorba de Marius Dunca (PSD), Florin Orțan (PSD), Daniel Zamfir (PNL) și Allen Coliban (USR)

În cadrul primei ședințe au fost stabilite comisiile de validare. În ședința de plen de miercuri, 21 decembrie 2016, va fi aprobat raportul Comisiei de validare și va fi depus jurământul de către deputații şi senatorii ale căror mandate au fost validate.

Totodată se vor alege președinții celor două camere, ceilalți membri ai Biroului permanent și se vor constitui comisiile parlamentare de specialitate.


Apreciază
Distribuie