Deputații au votat pe furiș Legile Justiției! Scandal, din nou, în Parlament

sursa foto: Facebook/Parlamentul Romaniei

Modificările aduse Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor au fost votate, luni, pe furiș și în viteză de către deputați. Au fost 179 de voturi „pentru” și 90 de voturi „împotrivă” anunță ziare.com. Plenul Camerei Deputatilor a început cu 30 de minute mai devreme decât ora stabilită inițial, 17:15, informează Mediafax.

De asemenea, modificarea legii ANI, care prevede că interdicțiile aplicate senatorilor și deputatilor descoperiți în conflict de interese în perioada 2007 – 2013, a fost adoptată cu 167 de voturi „pentru” și 90 de voturi „împotrivă” pentru a înceta de drept.

Proiectele urmează să meargă la Senat, camera decizională.

Modificarile au fost deja înregistrate la Senat. Până joi, senatorii pot depune amendamente iar luni va fi dat raportul – de comisia juridică respectiv de comisia specială parlamentară, a decis Biroul Permanent. Cele doua legi vor fi votate de Senat, cel mai probabil, luni după-amiază, informează HotNews.ro.

Deputatii USR au fluierat pe tot parcursul sesiunii de vot, iar liberalii au bătut cu palmele în bănci, potrivit aceleiași surse.

Conducerea Camerei Deputaților a decis să grăbească votul final pentru cele două legi. În mod normal, sesiunea săptămânală de vot final în Camera Deputaților este marți, 12 decembrie, după prânz.

Deputatii PNL și USR au încercat să amâne votul pe cele două legi, abordând strategia dreptului la replică. Un deputat care vorbea de la tribună invoca numele altui deputat prezent, care la rândul lui, potrivit regulamentului, avea dreptul să îi dea replica celui care i-a rostit numele. Numai că președintele de ședintă, social-democratul Gabriel Vlase, a tăiat microfonul membrilor Opoziției și la un moment dat chiar a pus capăt intervențiilor deputaților PNL și USR, mai scrie ziare.com.

Agromar
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
Spalatoria GPC
curatare tapiterie
Firma servicii renovare
Monumente funerare

„Tot ceea ce ați făcut dumneavoastră ne duce spre dictatură. Puneți în pericol securitatea României. Nu mai sunteți noaptea ca hoții, ci ziua, în văzul tuturor”, a declarat, de la tribuna Parlamentului, deputatul PNL Raluca Turcan.

„A trecut legea. Am o stare de vomă. De azi va trebui să ne repliem. Să ne organizăm. Să escaladăm. Sau să le explicăm copiilor noştri cum generația noastră a ratat”, scrie pe Facebook deputatul USR Cristian Ghinea.

Săptămâna trecută, Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor a fost adoptată pe articole într-o ședință maraton de peste 12 ore, dar votul final a fost amânat din lipsa de cvorum. Era nevoie de prezența a 165 de parlamentari dar în sală au fost prezenți 146.

Protest mut la Sibiu, după votul pe furiș din Parlament. Bucureștenii, de asemenea, în stradă


Apreciază
Distribuie