Despăgubiri pentru persoanele atacate de urși și mistreți

foto: arhiva ziuadeconstanta.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 9 ianuarie, modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, potrivit Agerpres.

Printre altele, se prevede „modificarea modalităţii de acordare a despăgubirilor acordate pentru pagubele şi/sau daunele produse de către exemplarele de faună de interes cinegetic, acordarea de despăgubiri şi daune morale pentru persoanele fizice victime ale faunei cinegetice, în caz de răniri sau deces, precum şi exceptarea de la incriminarea ca infracţiune în cazul vânătorii de urgenţă prin folosirea luminii farurilor sau dispozitivelor luminoase, în situaţiile în care se recoltează exemplare din specia de mistreţ pentru prevenirea pagubelor sau pentru combaterea pestei porcine”.

În cazul atacurilor animalelor precum mistreţii şi urşii, soldate cu rănirea sau chiar decesul unei persoane fizice, autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare sau de mediu va acorda despăgubiri care vor acoperi cheltuielile de spitalizare, cheltuielile de înmormântare, veniturile nete nerealizate în perioada în care victima a fost în incapacitate temporară de muncă, de la momentul producerii incidentului, precum şi daune morale.

Amanet King Onix
Moveos Fagaras_11.22
JTTI
Monumente funerare
La Turcu
Proaspat Alb

Daunele morale vor fi proporţionale cu zilele de inactivitate raportate la salariul în plată avut. În cazul în care victima nu este salariată se va acorda o sumă proporţională cu echivalentul salariului minim pe economie obţinut de o persoană în activitate, menționează sursa citată.


Apreciază
Distribuie