Despre Şona, cu Ştefan Câlţia şi invitaţii săi

Vechea şcoală din satul Şona este gazda unui eveniment dedicat satului, ca loc şi comunitate. Este vorba de proiectul „Loc. Şcoala de privit acasă” în care Ştefan Câlţia va fi gazda unor invitaţi de seamă.

Programul evenimentelor a început de duminică, 11 august, când invitatul de seamă a fost ecologul Tibor Hartel, originar din Sighişoara, în prezent cercetător la Institutul de Ecologie al Universităţii Leuphana din Germania. Acesta a vorbit pe teme legate de schimbările sociale şi economice actuale şi implicaţiile acestora asupra patrimoniului natural şi construit.

După conferinţă, au fost vizitate două case din sat – casa lui Ion şi casa albastră de la nr. 234, unde vizitatorii au aflat mai multe despre specificul zonei satului Şona.

Un alt invitat al pictorului Ştefan Câlţia va fi prof. Florentin Olteanu de la Funaţia Culturală „Negru Vodă” din Făgăraş, care va face o prezentare despre istoria şi prezentul locului. Acest lucru va avea loc sâmbătă, 17 august, de la ora 17.00. După această prezentare, Radu Grigoroiu, expert în turism, va vorbi despre satul Şona în legătură cu turismul responsabil.

Demgy
Mobila SH
Amanet King Onix
BPM - excavatorist
Sumi Agro - Shigeki

sonaPictorul Ştefan Câlţia se va întâlni duminică, 18 august, de la ora 15.00, cu sătenii din Şona. Vor avea o discuţie despre legătura cu locul în care trăiesc şi despre buna lui îngrijire.

„Toate aceste evenimente vor avea loc la vechea şcoală din satul Şona. Evenimentele noastre îşi propun să fie un bun prilej de întâlnire cu Ştefan Câlţia şi invitaţi ai săi, într-o încercare de a afla mai multe despre Şona, ca loc şi comunitate”, spune Matei Câlţia, organizatorul evenimentelor.

alexandru.socaciu@bunaziuafagaras.info


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Draga Stefan, ma bucura foarte mult pentru interesul tau in istoria is viata satului nostru natal Sona. Am fost foarte incintat sa am prilejul, cind am fost in tara, sa particip la vizita unor sudenti in Sona si la Casa ta depe turn. Felicitari pentru munca deosebita depus sa tii viata satului Sona la nivelul national si chiar mai departe.
    Sa speram ca te voi gasi din nou la Sona cind am sa vin pentru cea de a 60-a aniversare a bsolvirii Liceului Radu Negru din Fagaras (July 5, 2014). Pina atunci sa auzim numai de bine.

Comentariile sunt închise.