Detașamentul de pompieri Făgăraș a împlinit 80 de ani; Centrul de Perfecționare Infanterie, 114 de ani

Cele două instituții militare din Făgăraș au ca dată de înființare aceeași zi: 1 aprilie.

Detașamentul de pompieri Făgăraș are cel mai mare raion de intervenție dintre toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgența Brașov, printre care și obiective turistice și economice din Țara Făgărașului.

În primele 3 luni ale acestui an, pompierii făgărășeni au intervenit în 341 situații de urgență.

„În subunitatea de pompieri din Făgăraş se află şi un poligon de antrenament în care salvatorii din toată ţara studiază dezvoltarea incendiilor în timp real și unde se pregătesc pentru stabilirea tacticii de intervenție, care trebuie adoptată în funcție de dezvoltarea incendiilor.

Totodată, în luna aprilie se va operaționaliza un punct de lucru în localitatea Homorod, care va aparține de Detașamentul de pompieri Făgăraș, cu scopul de a reduce timpul de răspuns la intervențiile din această parte a județului.

La mulți ani colegilor de la Făgăraș și misiuni cât mai ușoare”, a transmis Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Centrul de Perfecționare Infanterie „Constantin Brâncoveanu” Făgăraș a împlinit 114 ani de la înființare tot miercuri, 1 aprilie.

Monumente funerare
Amanet King Onix
TMF Copy Center

Comandantul unității, locotenent-colonel Ștefan Cîmpean, a declarat că e mândru să facă parte din istoria lungă a instituției, însă situația actuală din România nu este potrivită pentru festivitățile obișnuite.

„Istoria este scrisă de învingători, iar în contextul prezent, în lupta împotriva noului coronavirus, noi, românii, împreună cu celelalte națiuni afectate de această pandemie, trebuie să fim învingători.

Fac un apel la camarazii mei, la subordonați, la făgărășeni, să fim solidari, să fim puternici pentru că doar împreună vom trece peste această perioadă grea.

La ceas aniversar, doresc să aduc mulțumiri tuturor celor care au servit și încă servesc sub drapelul acestei instituții”, a mai spus lt. col. Ștefan Cîmpean.

Centrul de Perfecționare Infanterie „Constantin Brâncoveanu” asigură perfecționarea pregătirii profesionale, formarea și dezvoltarea continuă a personalului militar profesionalizat din specialitățile infanterie și poliție militară.

foto: Centrul de Perfecționare Infanterie „Constantin Brâncoveanu” Făgăraș


Apreciază
Distribuie