Dezastru la adăpostul pentru câini din Făgăraș

Boxe insalubre cu pavimente şi pardoseli distruse, pline de dejecţii sau dejecții diluate cu apă reziduală, vase pentru hrană şi apă insuficiente (un vas la 4-6 câini), pereţi murdari de fecale şi degradaţi, boxă de carantină/post-operator total insalubră şi degradată, întreaga alee de acces murdară cu fecale şi urină (diluate cu apă reziduală), resturi de oase.

Asta au găsit inspectorii Direcției Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) la adăpostul de câini fără stăpâni din Făgăraş, chiar dacă a fost anunţat controlul efectuat în 19 iunie 2017.

Dorin Enache, directorul DSVSA, constată într-o notificare trimisă Primăriei Făgăraş că „animalele cazate aici sunt precar îngrijite, murdare de fecale, curăţenia mecanică a boxelor se face într-un mod incomod pentru îngrijitor şi în condiţii de chin pentru animale. Niciun spaţiu destinat câinilor nu este corect curăţat şi igienizat“!

Copy Center TMF
Bikeathon 2020
Monumente funerare

Autorităţile locale vor începe procedurile pentru a construi un alt adăpost, în urma cererii DSVSA de aplicare a unor măsuri urgent. Consilierii locali au aprobat achiziţionarea unui teren printr-un proiect de hotărâre, ieri, 31 iulie 2017.


Apreciază
Distribuie