Doi militari din Galați, care refac traseul Unirii, au ajuns la Făgăraș

foto: bunaziuafagaras.info

Doi maratoniști din județul Galați, un jandarm și un infanterist, au ajuns astăzi la Făgăraș, în drumul spre Alba Iulia.

Militarii, care au pornit la drum în urmă cu 11 zile, vor să refacă traseul Regimentului 11 Dorobanți „Siret” Galați, din campania anului 1916. Jandarmul Cristian Onofrei și infanteristul Alexandru Vlasie marchează 100 de ani de la Marea Unire alergând 550 de kilometri la „Maratonul Unirii”.

Aproape 400 de kilometri au parcurs pe jos până acum și, chiar dacă au început să aibă dureri musculare, aceștia spun că nu vor ceda.

foto: bunaziuafagaras.info

„Avem parcurși peste 380 de kilometri, am plecat pe 17 noiembrie din Galați. Drumul a fost destul de solicitant, durerile sunt apăsătoare, însă voința este mare. Trebuie să ajungem sănătoși. Tragem de noi și strângem din dinți să ajungem cu bine la Alba Iulia. Facem asta pentru România, pentru poporul român și pentru toți strămoșii noștri. Aducem un omagiu strămoșilor noștri, pentru că fără ei România nu cred că ar fi existat azi ”, mărturisește fruntașul Vlasie din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galați.

„Drumul este anevoios, vremea a fost bună, din fericire, însă anduranța este destul de mare și noi începem să resimțim din ce în ce mai mult (efortul fizic – n.r.), dar nu mai avem mult și ajungem la Alba Iulia”, a adăugat subofițerul Jandarmeriei Galați, Cristian Onofrei.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
Leloland
JTTI
Monumente funerare
True Energy
Demgy

Cei doi alergători au fost întâmpinați la intrarea în municipiul nostru de jandarmii făgărășeni, care i-au condus la Detașamentul din oraș.

foto: bunaziuafagaras.info

„Ne bucurăm să fie astăzi alături de noi, ne înclinăm în fața efortului lor, prin care atrag atenția asupra sacrificiului pe care militarii români l-au făcut pe toate fronturile de luptă. Sper să își îndeplinească misiunea cu succes și, dacă acum 100 de ani reprezentanții Făgărașului spuneau la Alba Iulia că și noi vrem să ne unim cu țara, noi transmitem astăzi un mesaj de unire, înțelegere și respect pentru români și România”, a declarat comandantul Detașamentului Jandarmeriei Făgăraș, maiorul Ovidiu Roșca.

Militarii maratoniști vor porni din nou la drum, spre Avrig, mâine dimineață, urmând să ajungă la destinație de Ziua Națională a României.

„Maratonul Unirii” este un proiect iniţiat de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi, având ca partener Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” Galaţi şi este finanţat de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.


Apreciază
Distribuie