Doi minori, căutați de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari

ACTUALIZARE

Din partea ISU, la căutări au participat 24 de cadre militare (23 de subofițeri și un ofițer). La ora 17.30 căutările au fost sistate și vor fi reluate marți dimineața, potrivit ISU Brașov.

Scafandrii au înfruntat ore în șir o temperatură a apei de aproximativ 3 grade  Celsius. După cum se vede și în filmări, pe suprafața apei plutesc bucăți de gheață.


Poliția Rurală Hoghiz a fost sesizată duminică, 12 ianuarie, în jurul orei 18, că doi minori din satul Bogata Olteana, comuna Hoghiz, au plecat în sat la joacă și nu au mai revenit.

Echipe operative formate din polițiști din Hoghiz, Făgăraș și Voila, alături de reprezentanți ai Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, efective din cadrul ISU Brașov, jandarmi din Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, echipaje SMURD, precum și voluntari au început să-i caute pe cei doi minori în vârstă de 14 ani. Pe lângă forțele M.A.I., au participat și membri de la Asociația 4×4 Rescue.

Potrivit IPJ Brașov, s-au format echipe care au desfășurat activități de căutare pe raza localității Bogata, a localităților învecinate, precum și pe cursurile de apă a râului Bogata și a râului Olt.

Seara, în jurul orei 22, unul dintre cei doi copii a fost găsit în albia râului Olt.

Monumente funerare
Bursele brancovenesti

ISU Brașov a anunțat că minorul a fost resuscitat de personalul medical dar, din păcate, nu a raspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat.

Echipele de căutare sunt în continuare pe teren și efectuează verificări și investigații în vederea identificării celui de-al doilea minor. La acțiunea de căutare participă și patru scafandri de la ISU Brașov.

AL DOILEA COPIL A FOST GĂSIT, ÎN OLT, MIERCURI, 15 IANUARIE.

foto și video: ISU Brașov


Apreciază
Distribuie