Doi sugari subnutriţi internaţi la Pediatrie

Personalul medical din Secţia de Pediatrie a Spitalului ,,Dr. Aurel Tulbure” se confruntă zilele acestea cu două cazuri grave de malnutriţie la doi nou-născuţi, ajunşi pe patul de spital după ce mamele lor şi asistenţii sociali au ignorant toate semnele care prevesteau boala.

Andrei Căldărar este al 11-lea copil al unei femei care are doar 41 de ani. Când s-a născut avea 3.200 de grame. Zilele trecute a fost internat în spital, cântărind doar 2.100 grame, când în mod normal la vârsta lui ar fi trebuit să aibă cel puţin 5.500 grame.

Al doilea nou-născut, aflat într-o situaţie similară, se numeşte Sebastian Creţu şi este al 8-lea copil al mamei sale, în vârstă de 38 de ani. Sugarul are trei săptămâni şi când s-a născut cântărea 2.200 de grame, greutate pentru care ar fi trebuit să mai rămână în Maternitate, dar mama a cerut externarea pe propria-i semnătură.

Şeful Secţiei de Pediatrie, dr. Ion Mehedinţu, consideră că recupererea lor va fi extrem de dificilă şi îndelungată, iar riscurile de îmbolnăvire pe viitor sunt foarte mari.

Mobila SH
Monumente funerare
Sumi Agro - Shigeki
Amanet King Onix
BPM - excavatorist

Povestea acestor copii o găsiţi pe larg în ediţia tipărită a ziarului Bună Ziua Făgăraş.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie