Doi tineri, reținuți după comiterea mai multor furturi în Făgăraș

foto: arhivă

Doi tineri au fost reținuți de polițiști, fiind suspectați că au comis mai multe furturi în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, pe raza municipiului Făgăraș. Camerele de supraveghere ale unei firme au fost deconectate înainte de furt.

„În cadrul activităților operative, pe care polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Făgăraș le-au desfășurat, s-au obținut datele necesare pentru a documenta activitatea infracțională a doi tineri, din municipiul Făgăraș, unul dintre aceștia fiind condamnat anterior pentru alte fapte de natură penală.

Cercetările, efectuate de polițiști cu privire la persoanele bănuite, au arătat faptul că, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, cei doi ar fi sustras mai multe unelte și materiale pentru construcții din curtea unei societăți, pentru aceasta autorii procedând la scoaterea din funcțiune a sistemului de supraveghere.

De asemenea, autorii ar fi pătruns și în locuințele a două persoane fizice prin forțarea ferestrelor. Valoarea prejudiciului total creat de cei doi fiind de aproximativ 14.000 lei.

Demgy
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Narin
JTTI
Cabinet ORL
Monumente funerare

Față de probele existente la dosar, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a persoanelor suspecte, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cercetarile sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de ”furt calificat” în formă continuată, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, urmând ca, la finalizarea acestora, să se dispună soluția legală”, potrivit IPJ Brașov.


Apreciază
Distribuie