Doliu la casa din Viscri a Regelui Charles

foto: euronews.ro

Câțiva localnici din Viscri au pus pe ușă casei casei Regelui Charles  un mesaj de condoleanțe, pe o pânză neagră.

„Suntem profund întristați de moartea Majestății Sale. Suntem în gânduri și rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles și de membrii Familiei Regale”, se arată în mesajul de condoleanțe, potrivit Euronews.

Este o casă pe care Regele Charles a cumpărat-o în 2006 și a venit de nenumărate ori la Viscri. Pentru a promova zona, a permis turiștilor să intre în casă și să doarmă, practic ca la un hotel, pe parcursul anului, când nu era în vizită.

Casa face parte din Patrimoniul UNESCO, a fost refăcută și s-au păstrat toate tradițiile și arhitectura, la dorința Regelui Charles. Momentan, casa este închisă și nu s-a permis accesul înăuntru, în semn de doliu.

Din cauza pandemiei, Regele Charles nu a mai fost în ultimii doi ani în ţara noastră, dar a continuat să promoveze patrimoniul cultural şi peisajele naturale ale României.

Regele i-a îndemnat pe români să-şi descopere ţara şi să fie mândri de natura, fauna sălbatică, gastronomia, tradiţiile şi cultura lor, menţionând, totodată, că momentul în care va putea reveni în România va fi pentru el „o ocazie deosebită, pe care o va preţui”.

„România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiţiei culinare, a preţioasei biodiversităţii, a faunei sălbatice şi a pădurilor maiestuoase”, a spus Regele Charles.

foto: euronews.ro

Apreciază
Distribuie