Dosar penal, după ce doi polițiști ar fi bătut un bărbat

Dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, marți, în urma unei anchete interne demarate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Acesta vine după ce Biroul Control Intern din cadrul IPJ s-a autosesizat și a demarat verificări la Postul de Poliție din Comuna Hoghiz. Poliția Județeană a aflat de la colegii din presa locală că doi agenți sunt acuzați că au bătut un bărbat din Cuciulata.

Dosarul a fost înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, potrivit IPJ Brașov. În acest caz, legea prevede că cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu riscă închisoare de la o lună la 6 luni sau o amendă, dacă este găsit vinovat pentru expresii jignitoare aduse unei persoane. Dacă se va constata că victima a fost amenințată și lovită, pedeapsa se majorează cu o treime, conform Codului Penal.

„Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, prin structura specializată de control intern, a demarat verificări în vederea stabilirii de fapt în ceea ce privește acuzațiile pe care le aduce bărbatul în cauză polițiștilor”, ne-a declarat purătorul de cuvânt al IPJ, Alina Ivan.

Demgy
Mobila SH
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Agromar

Bărbatul susține că a fost snopit în bătaie de oamenii legii, luni, după ce au fost solicitați să intervină la un scandal în familia lui.

„De asemenea, se fac verificări în dosarul constituit ca urmare a sesizărilor înregistrărilor prin apelurile de urgență 112 din datele de 2 și 3 decembrie, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe. Menționăm faptul că bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional conform legii 61, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, și pentru faptul că și-a alungat concubina de la domiciliu, amenințând-o”, a adăugat reprezentantul IPJ Brașov.

Bărbatul ar fi fost lovit cu bestialitate de agenții care au intervenit în urma apelurilor primite la numărul unic de urgență 112. Polițiștii l-ar fi mințit că îl transportă la secție, în schimb l-ar fi dus într-o casă și l-au snopit în bătaie. Victima se află acum inernată la Spitalul municipal Făgăraș.


Apreciază
Distribuie