Două liceene, câștigătoarele burselor „Jurnalist pentru fapte bune”

Două liceene, din Brașov și Făgăraș, au câștigat bursele „Jurnalist pentru fapte bune”, acordate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului prin fondul „Orașul în vitrină”.

Patru tineri au participat la concursul de jurnalism, iar juriul a evaluat materialele redactate de aceștia. În final, a decis prin vot că Daria Nistor și Ștefania Pică vor primi câte o mie de lei. Bani pe care îi vor folosi pentru a da voce inițiativelor din zonă. Mai precis, vor fi folosiți pentru documentarea și redactarea a trei articole despre subiecte de interes din Țara Făgărașului.

Daria, din Brașov, are 17 ani și își dorește o carieră în jurnalism. Iubește zona Făgărașului și speră că această bursă o va ajuta să contribuie la promovarea și dezvoltarea acesteia.

„Probabil nu mi-aș fi iertat niciodată dacă nu îmi petreceam copilăria la țară (în Șercaia – n.r.), dacă nu simțeam gustul vieții de acolo, dacă nu întâlneam atâția oameni sinceri și prietenoși, dacă nu aș fi simțit mirosul fânului, al focului de lemne făcut în sobă. Probabil aș fi fost doar o fată de la oraș cu prea multe prejudecăți și cu fără prea multe valori. Nu aș fi știut niciodată cum este să trăiești frumos, simplu și adevărat sau cum să apreciezi la adevărata valoare tot ce ne înconjoară”, spune tânăra.

Pensiunea Confort Morosanu

În timp ce Ștefania are 16 ani și crede că oamenii din Țara Făgărașului ar trebui să afle mai multe informații despre inițiativele civice din zonă. Ea spune că bursa este o bună modalitate de exersare a abilităților sale jurnalistice.

Cele două câștigătoare vor fi îndrumate de către doi profesioniști în domeniu.


Apreciază
Distribuie