Drama lor i-a transformat în Părinți Salvatori: vin la Făgăraș pentru un curs de resuscitare

Proiectul #Părinți Salvatori s-a născut din drama unei familii din Baia Mare.

În anul 2015, băiețelul lor Luca, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. La spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, deoarece lipsea un echipament medical special, numit video-bronhoscop. După 49 de zile de comă, pe 11 noiembrie 2015, inimioara lui Luca a încetat să mai bată.

Tatăl lui a cerut celor care au participat la înmormântare să nu aducă flori sau coroane, ci să doneze contravaloarea acestora în contul unei fundații, în vederea strângerii banilor necesari achiziționării și dotării Spitalului Județean din Baia Mare cu echipamentul care a lipsit atunci când Luca a avut nevoie de el.

După doar trei luni, acest vis a devenit realitate, astfel că în februarie 2016, familia Vlașin a donat spitalului un echipament complex, pentru a cărui achiziționare s-au plătit în jur de 50.000 de euro.

Așa se face că drama proprie i-a transformat în salvatori pe părinții lui Luca. Familia Vlașin încearcă să-i ajute pe părinții ai căror copii au probleme pe de-o parte, dar și să-i învețe să se ferească de necazuri.

„Cursul de resuscitare și salvare în caz de înec” este organizat de Vasile Vlașin la Casa de Cultură Făgăraș , marţi, 12 noiembrie , între orele 15 – 18.

Monumente funerare
Bursele brancovenesti

Cursul durează 3 ore și este format din două module: teoretic și practic – cu exerciții pe manechine, defibrilator automat și simulator de pacient.

„Participând la acest curs,  ai ocazia să înveți tehnici care te pot ajuta să acționezi în situații limită, salvând viața unui apropiat sau a unui necunoscut. Cursul este axat pe dobândirea unor cunoștințe vitale în situațiile care nu suportă amânare până la sosirea ambulanței: obstrucție de căi respiratorii și/sau stop cardio-respirator”, spune organizatorul.

Participarea este gratuită. Înscrierea se face prin SMS la numărul 0749.936.688.


Apreciază
Distribuie