DRDP și Poliția Brașov: șoferul combinei care a blocat DN1 a greșit

Val de reacții negative în mediul online, în urma articolului publicat de Bună Ziua Făgăraș despre incidentul în care o combină agricolă a blocat DN1, miercuri, la Perșani.

Majoritatea internauților i-au luat apărarea șoferului care a blocat traficul, din cauza gabaritului depășit, și spun că nu există indicatoare rutiere în acest sens.

Reprezentații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov afirmă că nici nu sunt necesare, în plus șoferul avea nevoie de un aviz special. Pentru că nu l-a solicitat, va fi și amendat de poliție.

„Acolo nici nu există o limitare de gabarit, acea combină era cu gabaritul depășit. Pentru astfel de utilaje, ca să pătrundă pe drumurile naționale este nevoie de un aviz special de transport cu depășiri de gabarit. Acel șofer de combină a intrat pe un sector de drum unde nu știa ce îl așteaptă, nu a avut aviz de la noi, din câte înțeleg va fi și amendat de către poliție, pentru că a blocat drumul. Nici nu trebuie o restricție de gabarit în zona respectivă”, ne-a declarat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
Spalatoria Aqua Carpet
JTTI
Agromar
Monumente funerare
Mobila SH
Reno Depo

Inspectoratul Județean de Poliție confirmă spusele DRDP. Vina este a șoferului și va fi amendat, pentru nerespectarea legislației rutiere.

„Nu este un autoturism care are dreptul să se deplaseze pe drumurile publice. Datorită dimensiunilor lui se încadrează în transport agabaritic, care are nevoie de autorizare în prealabil în care se stabilesc traseele și itinerariul. Toate obligațiile acestea erau ale conducătorului utilajului. Deci, vina este exclusiv a lui, cu siguranță va fi amendat”, ne-a spus Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.


Apreciază
Distribuie