Drumul Județean Părău-Grid-Perșani va fi modernizat

Todorică Șerban și Szenner Zoltan, vicepreședinții Consiliului Județean Brașov, au avut miercuri, 23 martie, o discuție cu primarul comunei Părău, Ovidiu Alexandru Ovesea, pe tema modernizării drumului DJ 130 B Părău – Grid – Perșani, în lungime de aproximativ 6,2 km. Pentru acest proiect urmează să se întocmească documentațiile tehnice premergătoare execuției lucrărilor, anunță Consiliul Județean Braşov.

Pe lista de investiții a instituției este inclusă realizarea expertizei și a studiului de fezabilitate extins pentru modernizarea acestui drum județean care asigură legătura cu Drumul Național 1, la Perșani, precum și cu localitățile situate înspre Rupea, având în vedere că la Părău se intersectează cu DN 1S Şercaia – Hoghiz.

Obiectivul „Expertiză tehnică și SF cu elemente de DALI pentru Modernizare DJ 130 B Părău – Grid – Perșani km 3+100 – 9+364” are alocată suma de 199.210 lei în bugetul propriu al județului, iar dosarul achiziției este pregătit spre a fi încărcat în sistemul electronic de achiziții publice.

Intenția conducerii administrației județene este ca în acest an să fie realizate documentaţiile tehnice, astfel încât anul viitor să fie achiziţionate proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Leloland
Amanet King Onix
Monumente funerare
Dentistry Tour - dr. Monica Paler
Spalatoria GPC
Demgy
Belvedere - revelion 2023
Florian Shaorma
Narin
Proaspat Alb

Drumul județean 130 B vine ca o continuare spre zona Rupea a drumului interjudeţean DJ 104 A, DJ 105 C, DJ 105 P (Perşani – Victoria – Ucea de Sus), cunoscut ca Drumul de sub Munte, obiectiv pe care Consiliul Judeţean îl modernizează cu fonduri europene printr-un proiect în valoare de 146,8 milioane de lei.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Todorică Şerban, cel care coordonează activitatea în domeniul administrării drumurilor judeţene, lucrările la Drumul de sub Munte se vor încheia în acest an, însă alte fronturi de lucru vor fi deschise, unul dintre acestea fiind chiar modernizarea DJ 130 B Părău – Grid – Perşani.

Ne preocupăm în permanenţă să rezolvăm cât mai multe dintre problemele pe care primarii din judeţ ni le semnalează, iar modernizarea infrastructurii de drumuri este cu siguranţă pe primul loc în lista de necesităţi. Am gândit programul de reparaţii şi investiţii pe drumurile judeţene în aşa fel încât nicio comunitate locală să nu se simtă neglijată şi căutăm soluţii pentru a începe lucrări noi în cât mai multe zone din judeţ. Refacerea drumului judeţean 130 B va aduce comunei Părău beneficii clare din punctul de vedere al asigurării conectivităţii cu principalele căi rutiere şi implicit al dezvoltării locale. Sunt convins că vom avea tot sprijinul din partea autorităţilor locale, în momentul în care vom începe acest proiect”, a menţionat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.


Apreciază
Distribuie