,,Drumul Ruşinii” şi-a mai spălat din ruşine!

Între Şercaia şi Hoghiz se poate circula acum în condiţii bune, atât în extravilanul localităţilor, cât şi în localităţi. În intravilan drumul era deja asfaltat, iar acum s-au terminat şi cei 17 km în extravilan. Drumul mai trebuie marcat pentru delimitarea benzilor de mers.

Lucrările au debutat la începutul lui iulie dinspre Şercaia, scrie bzb.ro, lucrându-se pe mai multe tronsoane între localităţi. Şanteirul se va închide la începutul lui septembrie.

S-au executat reparaţii in situ. Iniţial, în zonele cu denivelări şi gropi s-a pus piatră, dar şi praf de ciment pentru nivelarea drumului. Apoi, cu un utilaj special s-a frezat în carosabil până la o adâncime de 20 de centimetri. După ce carosabilul a fost frezat, s-a trecut la compactarea acestuia, iar apoi s-a continuat cu operaţiunea de asfaltare propriu-zisă, ce a presupus turnarea unui strat de asfalt cu o grosime de 8 cm.

Proaspat Alb
Sumi Agro - Zetanil
JTTI
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Demgy

Valoarea investiţiei este de 6,89 milioane de lei, fără TVA (8,54 milioane de lei cu TVA).

Anul trecut, drumarii au reabilitat şoseaua în intravilanul localităţilor Fântâna, Cuciulata şi Veneţia, în Comăna, Parău şi Şercaia, lucrările de reabilitare fiind executate de către Consiliul Judeţean Braşov, în 2013, când drumul era administrat de către autoritate.


Apreciază
Distribuie