Ducu Bertzi și Grupul Iza din Maramureș vin la Făgăraș

Municipalitatea se pregătește pentru sărbătorile de iarnă, în ciuda temperaturilor de primăvară.

Folkistul Ducu Bertzi & Friends și Grupul Iza din Maramureș vor fi prezenți pe scena Casei municipale de Cultură, pe 2 decembrie.

Evenimentul se va desfășura la inițiativa președintelui Comisiei de Cultură, consilierul PSD Florin Alexandru. Detaliile vor fi stabilite ulterior, cert este, însă, că accesul publicului va fi gratuit.

11.000 de lei a aprobat Consiliul Local pentru acest spectacol de colinde și alți 34.000 pentru alte evenimente specifice sărbătorilor de iarnă.

„Așa cum nu există bani în toată Primăria, nici pentru manifestările culturale nu sunt suficienți. Dar, am reușit să alocăm 45.000 de lei pentru spectacolele din luna decembrie. Din aceștia, 11.000 de lei sunt pentru o acțiune pe care am propus-o eu. Ceea ce este foarte, foarte puțin față de banii pe care i-au cerut inițial împreună, 5.000 de euro (aproximativ 23.500 de lei – n.r.)”, a declarat Florin Alexandru la finalul ședinței ordinare de miercuri.

Salco
foto: captură TVR 2

Ducu Bertzi este unul dintre cei mai apreciați folkiști români. În peste 40 de ani de activitate, el a susținut peste 4.500 de spectacole și concerte atât în țară, cât și în străinătate, iar 1.400 dintre ele doar în cadrul Cenaclului Flacăra între 1979 și 1985.

Grupul Iza are concerte peste tot în lume, bucurându-se de mare succes. Liderul grupului, Ioan Pop, cântă la mai toate instrumentele tradiţionale: ceteră, braci, tilincă, drâmbă, zongoră, vioară cu goarnă, dar şi cu vocea.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie