Duminică începe tabăra de la Bărcut-Seliştat

Duminică, 29 iunie, începe tabăra de la Bărcut, organizată de Biserica Evanghelică în colaborare cu câteva firme franceze de pe platforma industrială a Făgăraşului. Dorin Lupe, Janos Torok şi Bogdan Mihăilă, administratori ai SC STI Internaţional, SC Plastimo Marine Roumanie şi SC Fenec Rubber Eastern Europe Roumanie, sponsorii taberei, au declarat că la Centrul pentru tineret Seliştat-Bărcut se desfăşoară tabăra „Orăşelul copiilor”.

Proiectul presupune ca 80 copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani să trăiască, timp de o săptămână, în propriul oraş, cu reguli stricte, organizat ca adulţii. Potrivit organizatorilor, acest caracter tematic pentru o tabără de copii, este unic în România. Micuţii vor trăi la Bărcut sub supraveghere timp de o săptămână, în propriul oraş. Vor învăţa tainele mai multor profesii şi vor putea experimenta meserii precum brutar, poliţist, tâmplar, bijutier sau funcţionar public.

În această lume de joacă există propria monedă, vor exista reuniuni zilnice ale cetăţenilor, ofertă pentru timpul liber şi multe altele, pentru ca participanţii să adune experienţă pentru lumea adulţilor, a precizat managerul Dorin Lupe.

Agromar
Amanet King Onix
Florian Shaorma
curatare tapiterie
Firma servicii renovare
JTTI
Spalatoria GPC
Demgy

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie