Dumitru Fărcaş vine la deschiderea Poienii cu narcise

Cel mai celebru taragotist al României va putea fi ascultat în ziua deschiderii oficiale a Poienii cu narcise de la Vad.

După ce anul trecut conducerea Primăriei l-a invitat pe Nicolae Furdui Iancu să susţină, ca şi cap de afiş, un concert pentru toţi cei care au luat parte la manifestare, anul acesta Dumitru Fărcaş va fi cel care va încânta urechile turiştilor, după ce încălzirea atmosferei va fi făcută de solişti din Ţara Făgăraşului.

Deschiderea Poienii narciselor este programată pentru duminica din 24 mai.

În 2014, spre deosebire de ultimii ani, s-a constatat că narcisele au înflorit în număr mai mare, lucru care se datorează faptului că pe cele 7 hectare din Poiană, care aparţin Primăriei, au fost curăţate tufele şi arbuştii care împiedicau florile să răsară. Ecologizarea acestei porţiuni s-a făcut cu fonduri europene.

poiana

Reno Depo
Amanet King Onix
Demgy
Monumente funerare
Sumi Agro - Shigeki
Proaspat Alb

A devenit o tradiţie ca Poiana cu narcise de la Vad să fie oficial deschisă în preajma sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Această Poiană se întinde pe aproape 400 de hectare. Cele mai multe sunt ale locuitorilor din sat, 312 hectare. Restul suprafeţelor aparţin Primăriei (7 ha) sau au un regim special de protecţie şi sunt gestionate de Romsilva (80 ha).

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie